CHOCAR - Prášek z karobu
CHOCAR je mouka získaná dehydratací a supermikronizací dužiny sicilské karobové rostliny, přirozeně veganská a bezlepková.
Díky své barvě a chuti je mouka z dužiny karobu CHOCAR používána jako zdravější alternativa kakaa a díky vysokému obsahu cukru může omezit přidávání cukru do těst. Bez obsahu tuků a vzrušujících látek se používá v cukrářství, při výrobě těstovin, ale také při výrobě pečiva. Přidáním k jiným bezlepkovým moukám se těsta stávají elastickějšími a snadněji zpracovatelnými. Je to výživná potravina, bohatá na vitamíny a minerální soli, má nízký obsah tuků a vysoké množství polyfenolů, silných antioxidantů.
Technologické procesy využívané společností ILCAR, založené pouze na mechanických a tepelných úpravách, činí z CHOCAR zcela přírodní potravinu bez jakýchkoli chemických aditiv.